Home Over 2bikers

In Memoriam Peter Soentjens

Peter Soentjens   
o Beegden 28-11-1953
+ Sittard 20-07-2018

Op 20 juli 2018 is mijn lieve schat en maatje voor altijd plotseling en onverwacht overleden

Ik mis hem zeer

Ik denk nog dagelijks terug aan alle reizen die we gemaakt hebben en de 32 gelukkige jaren die we met elkaar samen waren.

Peter mocht maar 64 jaar oud worden.

 

Wat een pijn, wat een verdriet ….

Het is nu 32 jaar geleden, in de zomer van 1986, dat ik je voor het eerst ontmoette. Na een paar brieven kwam ik naar je toe, in je appartement in Linne. Ik belde aan. Zag een héle lieve kerel. Je sloot de deur achter me en dat was een oorverdovende KLIK.

Het voelde vanaf het begin zo goed, zo compleet, je ving me meteen in je hart. En jij zat meteen verankerd in de mijne. Jij was al 32, ik was net nog geen 20.

Het was zo nieuw voor me, ik durfde eerst nog niet. Maar jij durfde wél Vanaf 2 november 1986 waren we de allerbeste maatjes voor ALTIJD.

Je gaf ons de tijd om aan elkaar te wennen. En zo kwamen we steeds dichter tot elkaar. Je hielp me ook telkens stapjes vérder. Want, waar ik eerst in het begin het nog niet helemaal aandurfde om zo openlijk samen met jou de wijde wereld in te gaan, daar stelde je me wel voor de keuze: Ik kreeg je helemaal, en jij wilde écht voor me gáán.

Maar dan wilde je ook dat ik dát, samen met jou, aan iederéén, zonder schroom of reserve durfde te laten zien. Met jou naast me, kon ik toen niet anders dan al mijn grenzen en onzekerheid opzij zetten en daar een hartgrondig JA tegen zeggen.

Man…. Wat ben ik blij dat ik toen met heel mijn hart voor jou heb gekozen.

Want …

Wat héb je me veel van de wereld laten zien! Wat hébben we niet allemaal samen ontdekt! We daagden elkaar steeds verder uit. En elke keer was het: samen nét dat stapje extra kunnen zetten.

Jij hebt me zo vaak op sleeptouw genomen. Nét even over m’n grens geduwd en wat hebben wij daar toch zo veel meer van genoten.

Lieve schat.

Mijn hart en mijn hoofd lopen over van álles dat we sámen hebben ervaren. En dat zal nóóit meer weggaan.

Jij hield onvoorwaardelijk van mij ...

En ik hield onvoorwaardelijk van jou...

Je hebt me heel mijn leven laten voelen dat ik jouw prins was op die mooie motor. Maar jij was vaker zo bang, dat er ooit een moment zou zijn dat onze liefde eens ten einde zou komen.

Je deelde jouw angst met mij, en je vertelde me vaak dat je daarom juist de emotie in het lied “On Silent Wings”, een lied over een uitdovende liefde, zo goed herkende.

Gedreven door jouw liefde voor mij, en door jouw angst mij ooit te verliezen, omringde je me met onbeschrijfelijk veel liefde. Je overlaadde me met al jouw zorg en je gaf me bijna ongekende luxe.

Maar Ik zag ook jouw bezorgdheid. En ik heb je telkens voorgehouden dat jij je daar nooit zorgen over hoefde te maken. Ik vertelde je uit mijn hart dat een leven zonder jou liefde voor mij niet denkbaar is.

Lieve schat, gelukkig bleef jou vertrouwen in mij maar groeien, en hebben we samen gezien dat jou angst nooit werkelijkheid is geworden. Wat was het mooi om daar al die tijd samen met jou aan te blijven werken! We hebben zoveel genoten van het plezier dat JIJ had om mij met al die liefde, zorg en luxe te omringen. Je hebt mij daarmee zo intens gelukkig gemaakt…

Je bent nu nog heel even bij mij. Maar daarna is er nu mijn angst, dat jij voor mij altijd heel ver bij mij vandaan zal zijn.

Lieve schat. Ik wil je zo graag beschermen. Jouw angst dat het vuurtje tussen ons zou doven, is gelukkig nooit bewaarheid geworden. En ik wil dat we die angst ook allebei nooit zullen voelen. Durf met mij ooit weer te luisteren naar dat lied dat jouw ergste angst verwoord. Ik stuur daarnee die angst, voor jou en mij onbereikbaar van ons vandaan.

Lieve schat. Ik mis je zo. Je hebt me zoveel gegeven dat mijn pijn en mijn verdriet van dit moment, méér dan de moeite waard is om altijd voor jou te dragen.

Je bent zo onverwacht, zo ongemerkt en zo vredig ingeslapen. Ik kan daarom met onbeschrijfelijk veel pijn in mijn hart zeggen:

Lieve Schat je slaapt nu vredig, Je hebt je rust zo ontzettend verdiend. Mijn hart breekt voor jou..Maar jij bent het méér dan waard! Ik ben zo blij, dat jij mij dit allemaal hebt laten meemaken. En iedereen om ons heen voelt datzelfde.

Lieve schat, dank je voor alles dat je me hebt gegeven. Ik denk aan jouw nalatenschap in mij en het vuurtje dat tussen ons altijd blijft branden. En ik beloof je dat ik al jouw wijze lessen nu zelf in de praktijk zal proberen te brengen. Elke gedachte aan jou en aan ons sprookje helpt me daar mee. Ik voel het nu al.

Kus…..

Richard

Sittard 27-7-2018

 

 

Welkom op onze webstek!

 Peter en RichardFijn dat je je de moeite neemt om onze homepage te bezoeken! Alles wat we aan je willen laten weten over onszelf, onze hobbies, reizen, vakanties, kun je hiervinden. Als het je aanspreekt, laat gewoon een berichtje achter. Misschien zien we je wel eens op n van onze toerritten!

Je kunt een berichtje achterlaten met het formulier dat je vindt onder contact. Wil je meer over ons weten, klik dan deze link.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Richard en Peter. We zijn al bij elkaar sinds 1986, waarvan sinds 2003 "officiel" getrouwd. We wonen in Sittard, Zuid Limburg. We delen niet alleen al zolang ons leven met elkaar, maar ook onze passie: motorrijden.

 

Thuis

home van 2bikers, straatzijdeEn hier wonen we. We zijn best wel een beetje trots op ons stekje in de "echte" wereld. We hebben ons huis in 1994-1995 zelf gebouwd. Het is genspireerd op de architectuur van de "Bossche School", je ziet dat terug in de regelmaat en de maatvoering.

achterzijde en tuinAan de achterzijde hebben we ruimte voor een tuin. Tot nog toe bestaat onze tuin voornamelijk uit terras en zwembad ... Later dit jaar (2007) richten we de tuin verder in.

Peter, zwembad, 16 april 2007

Van het zwembad hebben we veel plezier. Vooral in de zomer iseen frisse duikna een paar uurtjes zweten op de motor tijdens een toertochteen lekkere afkoeling. Het zwembad wordt in voorjaar, zomer en najaar verwarmd met Sunnyflex EPDM matten (zeg maar zonnecollectoren), waarmee we in het voorjaarin enkele dagen tijd een aangename temperatuur in het water kunnen bereiken.Vanaf een watertemperatuur van zo'n 20C nemen we al n duik, mits het weer lekker warm is. In de zomer is de watertemperatuur gemiddeld tussen de 25C en 29C.
In 2009 heb ik het systeem voorzien van een relaisschakeling, die de pomp stuurt met de schakelspanning van de solarsensor. Wanneer de temperatuur gemeten door de solarsensor meer dan 2 graden hoger is dan de watertemperatuur, dan schakelt de pomp inen wordt het water bijgewarmd. Wanneer het bewolkt is en de buitentemperatuur onvoldoende is om te verwarmen, dan schakelt de pomp niet in. Daarmee kunnen wede watertemperatuur relatief hoog houden, terwijl het stroomverbruik binnen de perken blijft.

zwembad

verloop watertemperatuur (maxima per maand)
Ik heb hierhet afgelopen jaar regelmatig de temperatuur vermeld, maar daar kom ik niet meer aan toe. Vanaf mei bereiken we regelmatig watertemperaturen van 25 tot 28 graden. Door het ecodeck kunnen we de temperatuurgoed vast houdenmet een minimum van 22C. Met n of enkelezonnige dagen bereiken we snel een stijging tot 25/26C of hoger.
We beschikken over 2 ecodecks, die ik aan elkaar heb bevestigd. Dit dubbele ecodeck is een goede warmte isolatiedeken. De temperatuur van het water neemt s'nachts met gemiddeld een halve graad af. In de koudere nachten (onder de 10C) kan de temperatuur afnemen met bijna 1C per nacht.


 

Toeren

aan de voet van de Stelvio, 2006We zijn allebei ervaren rijders. Peter rijdt zo'n 15.000 km per jaar, en Richard er zo'n 12.500. Meestal met vakanties op het Europese vasteland.

Onze toerstijl is af en toe sportief als het kan en soms genieten we van de omgeving en doen we het een tandje rustiger. Maar zodra we een gaatje zien, dan halen we vlot wat auto's in. Want met een auto of vrachtwagen voor je die je uitzicht belemmert, kun je niet van je omgeving genieten!

Als we niet op vakantie zijn, dantoeren we regelmatig een rondje om de kerk hier in het Zuid Limburgse heuvelland. We zoeken de kleine wegen met mooie uitzichten. En als we zin hebben om verder te toeren, dan rijden we een stukje de ardennen in of in de Eifel. Dat is tenslotten maar zo'n 45 minuten hiervandaan.

 

Motoren

In juni2007 hebben we Peter's nieuwe toermotor opgehaald. Een schitterende blauw/zwarte R1200ST! Natuurlijk voorzien van compete kofferset, ABS, handvatverwarming etc. De uitrusting is vrijwel exact gelijk aan de R1200ST van Richard, op de topkoffer na. Intussen heeft dat al heel wat(en nu wat comfortabeler...) rijplezier opgeleverd!
Peter's R1200ST

Zie hier de 2bikers.nl tweeling!

speelgoed

 

Richard's motor

1200stRichard rijdt motor sinds 1997, en sinds juli 2005 op de BMW R1200ST. Een motor met een sportief-toer karakter. Foto's volgen nog! Hij heeft daar nu zo'n 20000 km op gereden. Daarvr reed hij een BMW R1100RS, en hij begon op een Suzuki Bandit GSF 600S

 

Peter's motor

peter en zijn STPeter rijdt motor sinds 1997 en sinds juni 2007 op de blauwe BMW R1200ST. Hij heeft daar nu al weer zo'n7000 km op gedraaid. Daarvr heeft hij een BMW R1100S en BMW R1100GSgereden, en hij is lang geleden begonnen op een Honda CB750

 

Motorclub

motorclub - toertocht salland / twente 28-4-07We toeren ook regelmatig mee met onze gay motorclub. We hebben vrienden door heel nederland, en die treffen we regelmatig op toertochten zoals hier bijvoorbeeld in het mooie Twente.

 

Eerdere berichten...

Eerdere berichten en fotoseries van onder andere de VRO-1 training,Ballonvaart(2008), Dolomieten reis,Spanjeen Sri Lanka (2007)vind je hier