Home

In Memoriam Peter Soentjens

Peter Soentjens   
o Beegden 28-11-1953
+ Sittard 20-07-2018

Op 20 juli 2018 is mijn lieve schat en maatje voor altijd plotseling en onverwacht overleden

Ik mis hem zeer

Ik denk nog dagelijks terug aan alle reizen die we gemaakt hebben en de 32 gelukkige jaren die we met elkaar samen waren.

Peter mocht maar 64 jaar oud worden.

 

Wat een pijn, wat een verdriet ….

Het is nu 32 jaar geleden, in de zomer van 1986, dat ik je voor het eerst ontmoette. Na een paar brieven kwam ik naar je toe, in je appartement in Linne. Ik belde aan. Zag een héle lieve kerel. Je sloot de deur achter me en dat was een oorverdovende KLIK.

Het voelde vanaf het begin zo goed, zo compleet, je ving me meteen in je hart. En jij zat meteen verankerd in de mijne. Jij was al 32, ik was net nog geen 20.

Het was zo nieuw voor me, ik durfde eerst nog niet. Maar jij durfde wél Vanaf 2 november 1986 waren we de allerbeste maatjes voor ALTIJD.

Je gaf ons de tijd om aan elkaar te wennen. En zo kwamen we steeds dichter tot elkaar. Je hielp me ook telkens stapjes vérder. Want, waar ik eerst in het begin het nog niet helemaal aandurfde om zo openlijk samen met jou de wijde wereld in te gaan, daar stelde je me wel voor de keuze: Ik kreeg je helemaal, en jij wilde écht voor me gáán.

Maar dan wilde je ook dat ik dát, samen met jou, aan iederéén, zonder schroom of reserve durfde te laten zien. Met jou naast me, kon ik toen niet anders dan al mijn grenzen en onzekerheid opzij zetten en daar een hartgrondig JA tegen zeggen.

Man…. Wat ben ik blij dat ik toen met heel mijn hart voor jou heb gekozen.

Want …

Wat héb je me veel van de wereld laten zien! Wat hébben we niet allemaal samen ontdekt! We daagden elkaar steeds verder uit. En elke keer was het: samen nét dat stapje extra kunnen zetten.

Jij hebt me zo vaak op sleeptouw genomen. Nét even over m’n grens geduwd en wat hebben wij daar toch zo veel meer van genoten.

Lieve schat.

Mijn hart en mijn hoofd lopen over van álles dat we sámen hebben ervaren. En dat zal nóóit meer weggaan.

Jij hield onvoorwaardelijk van mij ...

En ik hield onvoorwaardelijk van jou...

Je hebt me heel mijn leven laten voelen dat ik jouw prins was op die mooie motor. Maar jij was vaker zo bang, dat er ooit een moment zou zijn dat onze liefde eens ten einde zou komen.

Je deelde jouw angst met mij, en je vertelde me vaak dat je daarom juist de emotie in het lied “On Silent Wings”, een lied over een uitdovende liefde, zo goed herkende.

Gedreven door jouw liefde voor mij, en door jouw angst mij ooit te verliezen, omringde je me met onbeschrijfelijk veel liefde. Je overlaadde me met al jouw zorg en je gaf me bijna ongekende luxe.

Maar Ik zag ook jouw bezorgdheid. En ik heb je telkens voorgehouden dat jij je daar nooit zorgen over hoefde te maken. Ik vertelde je uit mijn hart dat een leven zonder jou liefde voor mij niet denkbaar is.

Lieve schat, gelukkig bleef jou vertrouwen in mij maar groeien, en hebben we samen gezien dat jou angst nooit werkelijkheid is geworden. Wat was het mooi om daar al die tijd samen met jou aan te blijven werken! We hebben zoveel genoten van het plezier dat JIJ had om mij met al die liefde, zorg en luxe te omringen. Je hebt mij daarmee zo intens gelukkig gemaakt…

Je bent nu nog heel even bij mij. Maar daarna is er nu mijn angst, dat jij voor mij altijd heel ver bij mij vandaan zal zijn.

Lieve schat. Ik wil je zo graag beschermen. Jouw angst dat het vuurtje tussen ons zou doven, is gelukkig nooit bewaarheid geworden. En ik wil dat we die angst ook allebei nooit zullen voelen. Durf met mij ooit weer te luisteren naar dat lied dat jouw ergste angst verwoord. Ik stuur daarnee die angst, voor jou en mij onbereikbaar van ons vandaan.

Lieve schat. Ik mis je zo. Je hebt me zoveel gegeven dat mijn pijn en mijn verdriet van dit moment, méér dan de moeite waard is om altijd voor jou te dragen.

Je bent zo onverwacht, zo ongemerkt en zo vredig ingeslapen. Ik kan daarom met onbeschrijfelijk veel pijn in mijn hart zeggen:

Lieve Schat je slaapt nu vredig, Je hebt je rust zo ontzettend verdiend. Mijn hart breekt voor jou..Maar jij bent het méér dan waard! Ik ben zo blij, dat jij mij dit allemaal hebt laten meemaken. En iedereen om ons heen voelt datzelfde.

Lieve schat, dank je voor alles dat je me hebt gegeven. Ik denk aan jouw nalatenschap in mij en het vuurtje dat tussen ons altijd blijft branden. En ik beloof je dat ik al jouw wijze lessen nu zelf in de praktijk zal proberen te brengen. Elke gedachte aan jou en aan ons sprookje helpt me daar mee. Ik voel het nu al.

Kus…..

Richard

Sittard 27-7-2018

 

 

Welkom op onze webstek!

 Peter en RichardFijn dat je je de moeite neemt om onze homepage te bezoeken! Alles wat we aan je willen laten weten over onszelf, onze hobbies, reizen, vakanties, kun je hiervinden. Als het je aanspreekt, laat gewoon een berichtje achter. Misschien zien we je wel eens op n van onze toerritten!

Je kunt een berichtje achterlaten met het formulier dat je vindt onder contact. Wil je meer over ons weten, klik dan deze link.

 

8 dagen in Tibet....

Tsja ... hier had natuurlijk een verslag moeten komen van een geweldige reis van 3 weken door de Himalaya... Maar dat liep helaas helemaal anders!

Zonder dat we het in de gaten hadden had ik in Lhasa op een hoogte van 3600 meter last van ernstig zuurstofgebrek. We hebben de vakantie dan ook helaas moeten afbreken.
Een kleine fotoselectie vindt je hier. Binnenkort volgt een fotogalerij met alle foto's!

Lees meer...

 

De zomervakantie was weer voorbij!

uitkijkje in zwitserland
Het heeft even geduurd, maar eindelijk heb ik de tijd gevonden om de vakantiefoto's online te zetten.De fotogalerij vind je hier.

Wat gaat de tijd snel! Tussen mei en september hebben we niet zoveel getoerd.De vakantie planning ging dit jaar niet helemaal soepel. Een zomerweek in Frankrijk ging niet door, en ook de reis naar Tibet en Nepal lukte nog niet. Daarom in September maar wat uitgebreider getoerd in Europa. Via Frankrijk en Itali naar Corsica, en van Corsica naar Zwitserland. Bij elkaar 4400 kilometer afgelegd in 16 dagen - geweldig!

 

Even een paar dagen eruit

toeren in de Ardennen
Dat was wel lekker, een paar dagen vakantie tussendoor. Dat begon met Hemelvaart in deArdennen, waar we deelnamen aanhet GLMEAscencioncamp. We troffen daar veel vrienden en bekenden vanPink Spirit en de buitenlandse motorclubs. Foto's van het camp zie jehier.

 

Rondreis Zuid Afrika

Tsja, daar sta je dan. Midden in Zuid Afrika op een motor toer, kom je in een rampgebied terecht. De overvloedige regenval en het gevolg: duizenden daklozen, ingestorte bruggen en voor ons ernstig natte voeten! In totaal gingen 3 BMW's en 6 Harley davidsons te water!Maar we hebben het doorstaan. Meer foto's van onze afrika reis in het fotoboek.

natte voeten...
natte voeten...

nog meer natte voeten...
nog meer natte vceten...

broeiende hitte
broeiende hitte, het contrast kan bijna niet groter

 

Eerdere berichten...

Eerdere berichten en fotoseries van onder andere de VRO-1 training,Ballonvaart(2008), Dolomieten reis,Spanjeen Sri Lanka (2007)vind je hier

 

Waar gaat de volgende reis naar toe?
 
We hebben 2 gasten online